четвртак, 20. јул 2017.

SARMICE OD TIKVICA

Meso ušuškano u tikvice, prava rapsodija za nepca. Sarmice od tikvica nisu klasično jelo ali je zato izuzetno ukusno. Prilično se brzo sprema i ako se dobro organuizujete može vam biti ručak za dva dana. Pored ovog jela vam ne treba ništa sem salate, a ako već volite i prilog možete dodati pire krompir ili rižu. Ako ste ljubitelj tikvica ovo jelo morate probati. :)
SASTOJCI:
4 veće tikvice,
500g mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka, 

2 čena belog luka,
so, 
1 kašika aleve paprike,
500ml paradajz soka za prelivanje.

PRIPREMA:
Možete koristiti obične tikvice, zucchini ili plavi patlidžan.
Tikvice iseći na šnite i malo ih posoliti.
Ostaviti ih pola sata da se ocede od vode.
Svaku šniticu na malo ulja propržiti sa obe strane, da omekšaju i porumene.

Meso staviti u dublju posudu i tu dodati sitno seckan crni i beli luk.
Posoliti, dodati alevi papriku i rukama mesiti par minuta da se sve lepo sjedini
Rukama oblikovati ćevape i stavljati ih na kraj ispečene tikvice.
Uviti list tikvice oko mesa i slagati u pekač.
Kada su sve sarmice složene preliti ih paradajz sokom.
Sarmice zapeći u zagrejanoj rerni na 200C dok lepo ne porumene (najmanje 30 minuta).
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na JUNEĆI GULAŠ.

Нема коментара:

Постави коментар