уторак, 18. јул 2017.

BAKIN KOLAČ SA KAJSIJAMA

U letnjem periodu, kada sve miriše na sveže voćke, izbor za spremanje poslastica je raznolik. Moji  najmiliji  najviše vole starinske kolače, a ni ja nisam ravnodušna, pa im rado ispunjavam želje. Iako se kolač sa kajsijama peče, pa rerna mora da radi na plus 40, miris koji se širi našim domom je toliko opojan da zaboravimo na vrućinu. Kolač sa kajsijama je stara ukusna poslastica, spremana još dok sam ja bila dete. Ako želite da se prisetite bakine kuhinje probajte ovu slasnu deliciju. 
SASTOJCI:
150g brašna,
130g margarina ili putera,

2 jaja,
10 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
pola kesice praška za pecivo,
300g kajsija.

PRIPREMA:
Odvojiti žumanca od belanaca.
Puter, koji je odstojao na sobnoj temperaturi, penasto umutiti sa šećerom, vanilinim šećerom i žumancima.
Belanca umutiti u čvrst šne.
Varjačom sjediniti umućena belanca i žumanca.
Lagano umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Testo rasporediti u podmazan pleh 35x25 cm.
Kajsije iseći na pola i po želji oljuštiti. Ako nema svežih mogu poslužiti i kajsije iz kompota.
Rasporediti kajsije po testu pazeći da ne upadnu.
Kolač peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 30 minuta (čačkalicom proveriti da li je gotov).
Pečen kolač posuti šećerom u prahu, iseći i poslužiti.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZI KOLAČ SA JAGODAMA.


Нема коментара:

Постави коментар