среда, 12. април 2017.

ČOKOLADNA TORTA SA JAGODAMA


Čokoladna torta sa jagodama, pored toga što divno izgleda, brzo se sprema i savršeno je kremasta. O ukusu vam ne bih pričala, dobro je poznato da se jagode i čokolada fantastično slažu. Ali, ako mi ne verujute da je baš dobra preporučujem vam da je probate. :). 

SASTOJCI:
Za koru:
4 jajeta,
10 kašika šećera,
2 pune kašike šećera,
1 prašak za pecivo,
150g čokolade,
100g putera ili mragarina.

Za preliv:
100ml mleka,
1 čašica likera od čokolade ili kašika ruma,
ili 1 šaša čokoladog mleka.
Za fil:
600ml slatke pavlake,
300g krem sira,
250g šećera u prahu,
300g čokolade,
jagode po potrebi.

Za glazuru:
3 kašike vode,
100g putera,
150g čokolade,
3 kašike šećera u prahu.

PRIPREMA:
Odvojiti belanca od žumanaca.
Umutiti žumanca sa šećerom i puterom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.
Umutiti belanca panasto i dodati ih u posudu sa žumancima.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i rastopljenu čokoladu i sve lepo sjediniti špatulom.
U okrugao kalup veličine 28cm staviti pek papir i izliti smesu za koru.

Koru peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta (čačkalicom proveriti da li je gotova).
Izvaditi koru iz kalupa, skloniti papir i vratiti je u kalup,  čačkalicom je izbušiti na nekoliko mesta.
Preliti je sa toplim mlekom pomešanim sa čoko likerom ili čokoladnim mlekom.
Krem sir umutiti sa šećerom u prahu.
Slatku pavlaku dobro umutiti i sjediniti je sa umućenim krem sirom.
Rastopiti čokoladu i dodatui je filu.
Rasporediti fil preko kore.
Pre fila na zidove kalupa možete staviti isečene jagode.
U fil rasporediti jagode jednu do druge uspravno.
Rastopiti šećer u prahu sa vodom, dodati čokoladu i puter.
Kada se sve rastopi premazati preko torte i ostaviti je da odstoji.
Dekorisati je seckanom čokoladom i jagodama.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na NUTELA ČIZKEJK.

Нема коментара:

Постави коментар