петак, 24. март 2017.

PESAK TORTA II


Pesak torta, kao što sam već pisala nekad na blogu, je jedna od omiljenih torti na dečijim rođendanima. Vole je svi, i stariji i mlađi. Slasna je, meka, pahuljasta, ukusna i najbolje od svega je što se brzo sprema. Ova varijanta je sa kokosom, i meni je lično omiljena :). 

PRIPREMA:
Od 1,5 mleka odvojiti malo za puding.
Ostatak staviti na šporet da se skuva sa šećerom i vanilin šećerom.
Kada provri umešati rastopljen puding.
Kada se puding zgusne skloniti sa špreta i ostaviti da se ohladi.
Izmiksati puter koji je odstojao na sobnoj temeperaturi sa šećerom u prahu i sjediniti ga sa ohlađenim pudingom.

Puding podeliti na tri dela.
U prvi deo dodati mlevenu plazmu i izmešati.
Taj deo rasporediti na dno kalupa (28cm) kao koru.
U drugi deo umešati crnu čokoladu i taj fil premazati preko prvog.
U poslednji umešati kokos i njega rasporediti preko fila od čokolade.
Kada se torta ohladi  stegne skinuti kalup i dekorisati je šlagom.
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO!

Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na TORTA BELI ANĐEO.

Нема коментара:

Постави коментар