понедељак, 02. јануар 2017.

ZALIVENA PITA SA MESOM


Zalivena pita sa mesom je super ukusno posluženje kada vam dolaze gosti ili večera za celu porodicu. Brzo se sprema, sočna je, super ukusna i topla i hladna, a najbolje od svega je što je svi vole. Ko god da je probao tražio mi je recept. Ova pita je obavezni deo svake svečane trpeze, odlično se slaže uz salatice i mlečne proizvode. Probajte je, svideće vam se :).


PRIPREMA:
Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte na 50ml ulja nekoliko minuta.
Dodajte meso, posolite i dodajte kašičicu soda bikarbone.
Dinstajte meso desetak minuta.

Za to vreme napravite preliv, umutite jogurt, kiselu vodu, jaja, ulje i so.
U pleh složite tri kore, jednu preko druge.
Raporedite nekoliko kašika fila.
Prekrijte sa tri kore, pa opet fil i tako dok ne potrošite materijal za pitu.
Isecite pitu na na kocke i prelijte je prelivom.
Rernu uključite na 200C da se zagreje desetak minuta, taman dok pita lepo upije preliv.
Pecite pitu oko 40 minnuta, proverite već posle 30 minuta, mnogo zavisi od rerne.
Ispečenu pitu opet isecite jer će se sjediniti i poslužite je toplu ili hladnu.
Pogledajte i VIDEO RECEPT!



Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PITA SA AJVAROM I ŠAMPINJONIMA.

Нема коментара:

Постави коментар