понедељак, 2. јануар 2017.

TORTA BELI ANĐEO



Torta beli anđeo, kremasta, sočna, nežna, brza, izdašna, ma savršena za svečanosti i veća okupljanja. Vole je i deca i odrasli i uvek se traži parče više. Ovom torticom sam počastila svoje goste za novogodišnje veče i mogu vam reći da su svi uživali i njenom nežnom ukusu. S obzirom da je izdašna ostalo je i za komšije :D. Ovo torta koja zaslužuje da bude prva na blogu u 2017. Ovom torticom želim da vam čestitam Novu Godinu i da vam se zahvalim što ste toliko godina uz mene. Želim vam da vam 2017. bude najbolje do sada, da budete zdravi, srećni i veseli, da se dobro zabaljate i smejete svaki dan, da uživate u kuvanju i degustirate ukusnu klopicu, i još vam želim da vam se sve želje ostvare! 



PRIPREMA:
Od litre ipo mleka izdvojite čašu i od tog mleka rastopite puding u koji dodajete šećer u prahu.
Ostatak mleka stavite sa 8 kašika šećera da se kuva.
Skuvajte puding po standardnoj proceduri i kada bude gotov dodajte kockice bele čokolade.
Mešajte i kada se čokolada rastopi ostavite puding da se ohladi.
Dok se puding kuva ispecite orahe ili lešnike (oko 10 minuta) na 100C.
Oljuštite ih i iseckajte sitno.
Margarin koji je odstojao na dobnoj temperaturi umutite sa šećerom u prahu i mlekom u prahu.
Sjedinite ohlađeni puding sa umućenim maragrinom.
Slatku pavlaku čvrsto umutite i dodajte kiselu pavlaku.

Na prvu koru premažite 3~4 kašike fila a preko njega premažite isto toliko slatke pavlake.
Pospite iseckane orahe, ali nemojte puno da bi se sledeća kora zalepila za fil.
Preko stavite drugu koru i ponovite postupak.
Tako radite do poslednje, nju ne premezujete.
Tortu obložite prijanjajućom folijom i stavote neku knjigu preko nje.
Ova tprtica treba da odstoji bar preko noći.
Dekorišite je šlagom i poslužite.
Pogledajte i VIDEO SNIMAK.


Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PLAZMA TORTA SA VIŠNJAMA.

Нема коментара:

Постави коментар