субота, 13. фебруар 2016.

TORTA LENJA ŽENA

Torta lenja žena, kao što joj samo ime kaže, je vrlo brza i lagana torta. Stvorena je za one žene koje se ne upuštaju u avanturu pečenja kora i kuvanja fila na pari, što je slučaj kod većina torti. Ovde nema ni kuvanja ni pečenja, potreban vam je samo mikser i malo vremena. Međutim, iako je tako jednostavna i brza priprema to ne znači da torta nije ukusna. Šta više, ova torta je izuzetno ukusna i super prolazi i kod dece i kod odraslih. Varijacija za fil je zaista mnogo. Mogućnost da se kombinuju omiljeni sastojci je samo još jedan plus kod ove poslastice. Šlag je osnova, a za dalje pustite mašti na volju. Ja sam ovog puta odabrala voćno čokoladnu kombinaciju ;). 

SASTOJCI:
600g krem šlaga,
600ml hladne kisele vode,
1 kesica želatina,
300g mlevenog plazma keksa,
200g eurokrema,
100g čokolade,
250g malina.

PRIPREMA: 
Umutiti penasto šlag sa kiselom vodom.
Za ovaj pospupak će vam trebati minimum 15 minuta.
Želatin pomešajte sa 4 kašike hladne vode, ostavite ga par minuta da nabubri, pa ga otopite na šporetu.
Umešajte želatin u šlag. 
Podelite šlag na tri dela. 
U prvi deo umešajte plazma keks i taj deo formirajte na dno kalupa kao koru.
Stavite kalup u fižider dok pravite fil.
Drugi deo šlaga mikserom sjedinite sa malinama (možete koristiti sveže ili zamrznute). 
Rasporedite fil sa malinama preko kore od plazma keksa.
U treći deo šlaga umešajte eurokrem (ja sam koristila beli deo) i izrendajte čokoladu.
Premažite deo sa kremom preko fila sa malinom, poravnajte i ostavite u frižideru da se hladi i stegne preko noći.
Tortu lenju ženu možete dekorisati šlagom ili rastopljenom čokoladom.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na TIRAMISU SA JAGODAMA




1 коментар:

  1. Milice da Vas pitam , kada nabubri zelatin da li se dodaje jos necega kada se stavi da se otopi , da li se vruc sipa u slag ili prohladjen? Da li ide u sva 3 dela?

    ОдговориИзбриши