среда, 30. септембар 2015.

ŠEHEREZADA TORTA

Jedna od lepših torti koju sam probala je Šeherezada torta. Izuzetno je ukusna i kremasta, a vrlo lako i brzo se sprema. Šeherezada torta je ona vrsta torte koja osvaja pri prvom zalogaju. Ja sam se zaljubila kada sam videla sastojke i pre nego što sam je probala :D. Kao i sve do sada malo sam je modifikovala po svom ukusu, ali ništa nisam izbacila, samo sam dodala karamele :D. Dominantan ukus karamele je ono što ovu tortu čini posebnom. Bez rerne i dugog boravka u kuhinji dobijete tortu koju će vam svi pohvaliti, garantovano! Izgleda kao da je priprema komplikovana jer je slojevita, ali verujte mi, uopšte nije. Šta više, toliko se brzo i lako i sprema da mogu bukvalno svi da je naprave. A jesam li spomenula da je ukus faaaantastičan?! :)

SASTOJCI :
600g turskog petit keksa,
5 kesica pudinga od karamele,
200g karamela (mlečnih ili od lešnika),

1,5 litar mleka,
10 kašika šećera,
125g maslaca ili margarina
500g krem šlaga sa ukusom slatke pavlake,
500 ml hladne kisele vode.
Šlag za dekoraciju.

PRIPREMA :
Od litre ipo mleka odvojite 200 ml za puding.
Ostatak stavite da se kuva.
U tih 200 ml rastopite 5 kesica pudinga i 10 kašika šećera.
Kada je mleko gotovo ubacite puding i skuvajte ga po standardnoj proceduri.
Kada se puding zgusne ubacite karamele i mešajte dok se ne rastope.
Ostavite puding da se ohladi.
U hladan puding dodajte umućeni maslac.
Šlag umutite sa kiselom vodom.

Na dno posude u kojoj ćete praviti tortu poređajte sloj turskog keksa.
Turski keks je kao naš petit samo je punjen čokoladom i može se kupiti u prodavnicama zdrave hrane.
Preko njega premažite deo fila od karamele.
Preko karamele rasporedite deo šlaga.
Postupak ponavljajte dok ne utrošite sve sasjtojke.
Ostavite tortu preko u frižideru da se slegne i stegne pa navalite :).
Ovo je veća mera i torta je baš izdašna. Ako ima manji broj degustatora prepolovite mere.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na TORTA ČOKOLADNA KRALJICA.

Нема коментара:

Постави коментар