среда, 30. септембар 2015.

PUNJENE MEKIKE

Mekike su odlična večera ili doručak za celu porodicu. Brzo se spremaju i neodoljivo podsećaju na bakinu kuhinju. Divno mirišu i izuzetno su ukusne. Mogu se spremati i posne i mrsne (sa jajima i mlekom), recepata je zaista bezbroj. Ove punjene mekike su baš njamaste, ma prste da poližeš. Ne treba  čekati da testo naraste, znači gotove su čas. To im je veliki plus, jer kada nam se prijedu na stolu su za pola sata, i to količina :D. 
SASTOJCI :
2 jaja,
200 ml jogurta,
200 ml kiselog mleka,
500g brašna,
1 prašak za pecivo,
soli po ukusu,
200g šunke,
trapista po želji a može i sira.

PRIPREMA :
Jogurt, kiselo mleko, jaja i so umutiti žicom. 
Dodavati brašno postepeno i mesiti sve vreme. 
Testo bi trebalo da bude meko i da se ne lepi za prste.
 Izvaditi testo za mekike na pobrašnjenu površinu, podeliti ga na 4 jufke, pa jedan deo rastanjiti oklagijom.
Debljina testa bi trebala da bude oko pola cm.
Iseći veće pravougaonike i na svaki sa obe strane staviti po rače šunke tako da je ne bude na sredini.

Po želji staviti i trapist ispod šunke ili sir, mada su super i ovako.
Uviti obe strane tako da se podvuku krajevi i da se nparev kružići koji će se dodirivati.
Pržiti mekike u dubokom ulju na srednjoj temperaturi po par minuta sa obe strane.
Dovoljno je da dobiju zlatkastu boju.
Posužite ih jogurt, kiselo mleko, pavlaku ili neki dobar sir.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZI UŠTIPCI.

Нема коментара:

Постави коментар