недеља, 20. септембар 2015.

BRZE HOT DOG KIFLICE

Hot dog je popularno pecivo koje se prodaje na kioscima. Ipak, mnogi od nas ovo pecivo vole i kada se napravi kod kuće. Jer, domaće je ipak domaće. Hrskave viršle ušuškane u mekom testu, ko još tome može odoleti?! :D Za ovu varijantu možete iskoristiti testo koje inače pravite a možete da probate i ovo moje jer brzo, meko i zaisto ukusno. U svakom slučaju, hot dog kiflice su super izbor za dečije rođendane, doručak ili večeru...
SASTOJCI :
Za testo :
300g mekog brašna, 
1 prašak za pecivo,
1 sveži kvasac (kockica od 4og),
pola čaše kisele pavlake 20%mm,
100 ml toplog mleka,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
50 ml ulja.
Za fil :
1 pakovanje tost topi sira,
16 viršli. 

PRIPREMA :
Mleko zagrejte i u njega ubacite kvasac i kašiku šećera.
Dodajte kašiku brašna od onih 600g i ostavite da smesa naraste.
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kašičom soli.
Dodajte pavlaku i ulje i sve lepo promešajte.
Na kraju dodajte kvasac i umesite glatko testo.
Testo podelite na 4 dela.
Svaki deo rastanjite oklagijom u krug i isecite na 4 trouglića.
Viršle skuvajte, ako ne koristite one iz tegle već barene.
Tost sir iseckajte na trakice.
Na svaki trouglić stavite po jednu viršlu i nekoliko trakica tost sira.
Urolajte trougao kao za kiflicu.
Složite hot dog kiflice na pleh obložen pek paprirom. 
Zagrejte rernu na 200 C i ostavite kiflice da odmore 15 minuta, taman dok se rerna greje.
Možete ih premazati razmaćenim jajetom i posuti susamom, a i ne mora.
Pecite ih dok lepo ne porumene. Vreme pečenja zavisi od vaše rerne, od 20 do 30 minuta.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept. Klik na BAVARSKE KIFLE.


Нема коментара:

Постави коментар