субота, 28. март 2015.

HOT DOG ŠTAPIĆI

Koliko puta vam se desilo da ne znate šta za večeru? Ako imate veliku porodicu domaće pecivo je najbolji izbor. Em je ukusno, em je sveže, em lepšeg nema. Ako volite hot dog i štapiće sa slanim prelivom probajte ovu divnoću. Hot dog štapići su nastali kada sam se prošle nedelje spremala za put u Mađarsku. Pravila sam kiflice i hot dog pitice pa mi ostalo materijala (testa i viršli) i tako sam došla na ideju da napravim hot dog štapiće. Super su za doručak, večeru, za posao i deci za školu. 
SASTOJCI :
Za testo :
5oo g mekog brašna,
3oo ml mleka,
1oo ml ulja,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
1 kockica kvasca (4og),
2 manja pakovanja woody viršli (6 komada) ili nekih drugih većih viršli.
Za preliv :
1 puna kašika brašna,
 3 kašičice soli,
2~3 kašike vode. 

PRIPREMA :
Sipati brašno u dublju posudu i ubaciti jedno jaje, izmrviti kvasac direktno u brašno, dodati ulje, so, šećer i mleko i umesiti. Ako je testo retko dodajte još malo brašna ili ako je čvrsto dodajte mleko.
Testo prekrijte krpom i ostavite da naraste oko 45 minuta.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na 12 lotpica.
Viršle skuvajte i podelite na pola po dužini.
Svaku lopticu razvucite oklagijom u oblik valjka.
Na sredinu stavite po polovinu višrle i zarolajate u oblik štapića.
Viršle možete premazati senfom, kečapom ili pavlakom po želji.
Štapiće poređajte u pleh obložen pek papirom.
Zagrejte rernu na 2oo C i ubacite štapiće da se peku.
Pet minuta pred kraj napravite slani preliv od brašna, soli i vode.
Preliv treba da bude dovoljno gust da ravnomerno curi sa kašike.
Poprskajte štapiće i vratite ih u rernu na još pet minuta.
Vreme pečenja zavisi od vaše rerne, recimo nekih 25 minuta.
Hot dog štapiće poslužite uz jogurt.
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na LANGOŠ.

Нема коментара:

Постави коментар