петак, 9. јануар 2015.

ČOKOLADNE KUGLICE U KOKOSU

Ovih dana sam okružena slatkim kuglicama. Neke sam sama pravila a neke je pravila moja komšinica. Kuglice imaju veliku prednost kada su kolači u pitanju. I to, zato što se brzo spremaju, izdašne su i mogu se kombinovati sa sastojcima koje volite. Ove čokoladne kuglice su bile spremne za 5 minuta a mogle su da se ručkaju posle pola sata. Nikad brže, zar ne?! :D Inače, to je bio naš božićni desert koji je nastao totalno neplanirano. S obzirom da se za vreme praznika porordično okupljamo, dogovorili smo se da ne spremam ništa slatko jer sveki pravi banatsku česnicu. Ona je slatka, a drugačije je zovu suva pita. Međutim, to jutro dok smo čekali goste ja nisam mogla da odolim. Morala sam da spremim nešto slatko, čokoladno. Ali u nedostatku čokolade za kuvanje, morala sam da pozajmim euro blok čokoladu iz ćerkinog paketića :D. Sva sreća što je Deda Mraz bio darežljiv i napunio joj paketić slatkišima za narednih dva meseca. Ta kombinacija je odlična. Dakle, ove divne čokoladne kuglice su pun pogodak :). 

SASTOJCI :
25o gr mlevenog keksa (plazma ili nekog drugog),
125 gr margarina ili putera,
1oo gr šećera u prahu,
1 vanilin šećer,

1oo gr mlevenih badema ili lešnika,
1oo ml soka od narandže ili mleka,
15o gr euro blok čokolade,
5o gr kokosa ili rendane čokolade (ako ne volite kokos). 

PRIPREMA :
Penasto umutiti margarin i dodati šećer i vanilin šećer. Kada dobiijete kremastu smesu dodati keks, sok, bademe, lešnike ili orahe i rendanu čokoladu. Najbolje je da ih rukama umesite. Ako vam se čini da je smesa ređa dodajte još malo keksa. 

Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kokos. Ako ne  volite kokos kuglice možete uvaljati u rendanu čokoladu, mlevene orahe, bademe, lešnike ili ih umakati u čokoladnu glazuru. 
Ostavite ih pola sata u frižideru da se malo stegnu, pa poslužite.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ELVITA KUGLICE


Нема коментара:

Постави коментар