среда, 10. децембар 2014.

POSNI ROLAT SA BANANAMA

Rolate obožavam i da jedem i da pravim. Nisu komplikovani a zaista su ukusni. Pored toga, njihov izgled je dekorativan pa se mogu poslužiti na slavskoj trpezi umesto sitnih kolača :). Rolat sa bananama je izdašan i vrlo, vrlo ukusan :D. Kora od oraha, kremasta tekstura fila i banane u sredini su garancija da će nepca uživati. Moram samo da napomenem da sam imala problem sa korom, pucala je. Valjda zato što nema ničega da veže sastojke. Teško sam uvila rolat ali sam ipak kako tako uspela. Bitno da je bio ukusan i da se smazao u istom danu :). 

SASTOJCI :
Za koru :
25o gr mlevenih oraha,
2oo gr šećera,
3oo ml belog vina,
2oo gr brašna,
2 kašičice sode bikarbone,
3 kašike ulja.
Za fil :
5o gr pudinga od vanile ili jedna kesica,
5 kašika šečera,
5oo ml vode,
1 vanilin šećer,
125 gr margarina,
1oo gr prah šećera,
4 banane.

PRIPREMA :


Izmešati mlevene orahe, šećer, vino, ulje i brašno pomešano sa sodom bikarbonom. Lepo promešati da ne ostanu grudvice.

Masu izliti u podmazan pleh ili nobložen pek papirom peći oko pola sata, u rerni prethodno zagrejanoj na 200 C. Pečenu koru prebaciti na mokru krpu i pažljivo uviti u rolat.

Od pola litre vode odvojiti malo za puding. Ostatak staviti da se kuva. Puding, šećer i vanilin šećer izmešati pa dodati u provrelu vodu. Kuvati dok se ne zgusne. 

Margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi mikserom sjediniti sa prah šećerom. To dodati u ohlađen puding i lepo sjedniti. 
Odviti koru i premazati je filom. Možete rasporediti pola fila a pola ostaviti za premaz ili možete staviti celu smesu a koru premazati posnim šlagom.
Na sredinu uzduž poređati po dve banane. 
Opet uviti rolat pa ga staviti u frižider da se stegne i ohladi. 
Dekorisati rolat sa bananama po želji.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNA ŠVARCVALD TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар