петак, 12. децембар 2014.

POSNA ROZEN ČOKOLADNA TORTA

Od rozen kora se intereanstni sitni, slavski kolači i uvek su mi najlepši. Rozen torta je idealna kada ne znate šta bi slatko. Sklona je modifikacijama, kore možete mazati sa raznim filovima, kako slatkim tako i slanim. Ja sam se ovog puta opredelila za čokoladni posni fil u skladu sa božićnim postom. Kada sam prebirala po glavi šta bih još mogla posno, a slatko, da spremam drugarica mi je spomenula ovu divnoći i dala mi recept. Hvala joj na tome. Malo sam smanjila količinu čokolade i nisam stavila boju sa aromom po receptu. Čokolada može da ostane u smanjenoj meri ali ipak da bi boja bila intenzivna slobodno možete staviti više kašika arome. Moram priznati da do sada nisam spremala ništa sa rozen korama pa sam prijatno iznenađena lakoćom pripreme kao i time koliko je izdašna. Rozen kore možete kupiti na pijaci ili prodavnicama zdrave hrane.
Probajte :).
SASTOJCI :
1 pakovanje rozen kora (8 komada),
5oo gr šećera,
5oo ml vode,
2oo gr margarina,
1o kašika brašna,
još 5oo ml vode,
3oo gr čokolade (u originalu ide 5oo gr).
Za glazuru :
3oo gr šećera u prahu,
5 kašika vrele vode,
2 kašike ulja,
1o~15 kašika ekstrata od maline ili jagode ili prehrambene boje bez arome.
PRIPREMA :
Šećer karamelizovati kao za čaj. Kada se skrroz istopi preliti sa 5oo ml vode. Kada se sastojci sjedine ubaciti margarin. U drugoj posudi promešati brašno i preostalih pol litre vode. Mešati dok se grudvice ne razbiju. Tu smesu ubaciti u šerpicu sa šerbetom kada se margarin otopi. Mešati dok se ne zgusne a onda ubaciti čokoladu izlomljenu na kockice. Kada se rastopi skloniti sa šporeta. 

Filovati kore toplim kremom sve sem poslednje.
Pomešati ulje u vrelu vodu pa ubaciti šećer u prahu i boju. Mutiti kiserom dok se sve lepo ne sjedini. Smesa bi trebaa da bude gušća od jogurta.
Premazati glazurom poslednju koru. Možete je rasporediti nožem ili silikonskom četkicom. 
Rozen tortu ostvavite u frižideru, najbolje preko noći da bi kore lepo upile krem. 
Pre služenja isecite na željeni oblik.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNI KOLAČ SA DŽEMOM.

Нема коментара:

Постави коментар