понедељак, 22. децембар 2014.

KIŠ OD STAROG HLEBA

Pre par dana sam dobila svoj prvi novogodišnji poklon kojim sam se oduševila. To je nešto što će mi pomoći pri kuvanju. Šta mislite šta je u pitanju? Kuvar, naravno! Ovaj kuvar je kvalitetno odrađen i ima preko hiljadu interesantnih recepata sa fotografijama i savetima. Ma milina za oči :D. Prvi recept koji me je zainteresovao je kiš. Koliko sam shvatila, kiš se može spremati sa lisnatim ili ručno mešenim prkhkim testom. I naravno, bitna je posuda u kojoj se kiš sprema. Ona mora da ima rebraste zidove. I tako sam se bacila u potragu za pekačem za kiš, i danima sam tražila keramički u svim bolje snabdevenim prodavnicama, ali ga nažalost nisam pronašla pa sam za prvu pomoć kupila aluminijumski. Ako neko zna gde se može kupiti keramički pekač zza kiš neka javi :). 
Moj prvi kiš, ili njegova kopija, je sa starim hlebom. Imala sam ga poprilično u kući i bilo mi je žao da ga bacam. Nije uopšte ispalo loše. Šta više, ukus je fenomenalan a izuzetno se lako i brzo sprema. 

SASTOJCI :
1 vekna starog hleba,
2 jaja,
3oo gr sitnog sira,
1oo ml jogurta,
3 kašike pavlake,
5o ml ulja,
15o gr slanine ili šunke,
so po ukusu.

PRIPREMA :
Uključite rernu na 2oo C.

Isecite hleb na tanke kriške. Na dno, margarinom podmazanog, pekeča poređajte polovinu kriški hleba. Umutite jaja sa pavlakom, uljem i jogurtom i dodajte seckanu šunku ili slaninicu i sir. Posolite po ukusu. Prelijte kriske hleba sa dve trećine fila. Prekrijte fil ostatkom hleba. Preostalim filom prelijte ravnomerno hleb i po želji narendajte kačkavalj. 
Pecite kiš 20~30 minuta dok lepo ne porumeni. 
Ovaj hrskavo, sočni, obrok poslužite sa omiljenom salatom ili jogurtom. 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na BRZA PITA SA JOGURTOM

Нема коментара:

Постави коментар