петак, 24. октобар 2014.

ZAPEČENE PALAČINKE SA ŠUNKOM

Zaljubim se, pored svog dragog mi supruga, u neke stvari na prvi pogled :D. Ali dobro, to su stvari, on nije ugrožen hi hi :). Tako sam se zaljubila u simpatični keramički pekač sa srculencima. Čim sam ga videla, ja sam poželela da u njemu kuvam. I već sam znala šta ću prvo da pečem u njemu. Zapečene palačinke! Savršene, meke, tope se u ustima, izvanredne i tople i hladne, ma prste da poližeš. I čini mi se da zato što su zapečene baš u tom pekaču imaju još lepši ukus. No, to je verovatno samo moja mašta, ali eto, volim da mislim da je on stvoren za takve đakonije :D. Ove divne palačinke sam spremila svojim dragim gošćama iz Novog Sada. To je bio klasičan ženski dan, stvoren za kafenisanje i kikotanje. A ja sam, kao svaka dobra domaćica, zasukala rukave i napravila nekoliko vrsti jela. Treba me imati za drugaricu hehe :). 
I sad, pisala bih ja vama o tom danu u kome sam malo zbrisala iz uloge supruge i mame ali bolje da se vratim zapečenim palačinkama jer jedva čekam da sa vama podelim taj jednostavno savršeni recept.I da, mere su za više osoba pa vi slobodno smanjite, mada ako vam ostane za sutra možete ih i hladne ručkati, odlične su!
SASTOJCI :
Za palačinke :
2 jaja,
1o punih kašika brašna, 
5oo ml mleka,
1oo ml ulja,
prstohvat sode bikarbone,
kašičica šećera,
kašičica soli.
Za filovanje :

3oo gr šunke,
4oo ml kisele pavlake,
3oo gr trapista.
Za preliv :
2 jaja,
4oo ml jogurta,
soli po ukusu
5o gr trapista.
 PRIPREMA :

Sve sastojke za palačinke ubaciti u posudu za mućenje i mikserom lepo sjediniti. Ispeći palačinke po standardnoj proceduri. Trebalo bi da bude tačno 1o komada od ove mere.
Na svaku palačinku premazati pavlaku na pola pa poređati šunku i izrendan ili isecakn trapist. Ponavljati postupak dok se sve ne utoši. Zaviti palačinke i poređati ih u pekaču, plehu, vatrostalnoj (šta god imate) jednu do druge. Umutiti jaja sa jogurtom i preliti palačinke. Preko izrendati kačkavalj. Zapeći palačinke u rerni zagrejanoj na 2oo C oko 15 minuta. Ostavite ih da se malo prohlade pa navalite :).
Prijatno!



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZAPEČENE PICA MAKARONE.

1 коментар: