четвртак, 9. октобар 2014.

KROMPIR PAPRIKAŠ

Od davnina se spremao i služio paprikaš. U zavisnosti od podneblja racepti su različiti. Uglavnom , glavni sastojak je krompir u crvenoj čorbici. Ovaj krompir paprikaš su naše bake zvale ćoravi paprikaš jer se sprema bez mesa. Ipak, njegov ukus je odličan i može se spremati i za vreme posta. Uz domaći hleb savršen ručak, ma prste da poližeš :).
SASTOJCI :
1 kr krompira,
2 paradajza,
2 paprike sveže,
2 glavice crnog luka ili 1 veliki praziluk,
2 šargarepe,
2oo ml soka od paradajza,
kašika brašna,
kašika aleve paprike,

lovorov list,
peršun ili origano,
so po ukusu,
ulje za dinstanje.
PRIPREMA :

 Luk isecite na kockice i stavite na malo ulja da se prži. Kada je skoro pržen, dodajte kašiku brašna, pa kad brašno dobije boju dodajte i kašiku aleve paprike. Jos malo propržite pa zatim dodajte oljušten i iseckan  paradajz i papriku isecenu na kockice. Doadajte kašiku sitno iseckanog peršuna ili origana.  Nalijte sokom od paradajza. Poklopite i pržite povremeno mešajuci dok povrće omekša.
Onda nalijte mlakom vodom i dodajte krompir isečen na veće komade. Ubacite i lovorov list. Kuvajte  dok se krompir skuva, a na kraju začinite vegetom ili posolite.
Uz paprikaš možete dodati i neku šniclu, kobasice ili dok se kuva možete ubaciti suva rebarca radi lepšeg mirisa. Poslužite uz salaticu po želji.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KUPUS ČORBA.

1 коментар: