понедељак, 15. септембар 2014.

PICA MAFINI


Za dečije rođendane ili kada nam dolaze drugari uvek se opredelim za neke slane mafine. Razloga je nekoliko, prvo brzo se spremaju, drugo jeftini su i uglavnom imam sve sastojke u kući, svi ih vole i rado ih ručkaju, i u njih se može staviti sve i svašta tako da kombinujem namirnice po svom ukusu. Kada nemam vremena da punim korpice tu smesu za mafine samo razlijem u pleh i tako dobijem pitu. Ali ipak više volim da budu u obliku mafina i nakako mi je testo mekše i vazdušastije. Za ove pica mafine sam imala pomaćnika i zato su još ukusniji :D. Spremanje sa malim pomoćnikom kuvanje čini zabavnijim :D.

SASTOJCI :
3 jaja,
200 gr brašna,
200 ml jogurta,
100 ml ulja,
prašak za pecivo,
kašičica soli,
kašičica origana,
100g šunke ili parizera,
100g trapista,
kečap za preliv.
PRIPREMA :
Pre početka pripreme uključiti rernu na 2oo C. Jaja umutiti pa dodati jogurt i ulje. Posoliti i dodati origano. U brašno umešati prašak za pecivo pa varjačom sjediniti sa jajima. Šunku sitno iseckati a trapist izrendati pa ubaciti u testo.
U ove mafine možete dodati i povrće po želji (seckanu papriku, čak i mladi luk...)  Korpice za mafine puniti, najbolje kutlačom, pa staviti da se peče oko 2o minuta. Kada se ohlade preliti ih kečapom i posuti origanom. 
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na GURMANSKE PROJICE.

Нема коментара:

Постави коментар