среда, 6. август 2014.

ŠARENA MUSAKA SA MAKARONAMA

Musaka je uvek dobar izbor za ručak, to je izdašan obrok koji vole svi ukućani. Danas postoji veliki izbor povrća i začina koji ovom jelu daju uvek drugačiji ukus. Ja lično je spremam na nekoliko načina i svaki volim. Ovog puta sam rešila da je pripremim malo drugačije usled nedostatka nekih sastojaka koji su potrebni za tradicionalnu musaku. Sa ovim merama sam dobila ručak za dva dana a ukus je fantastičan tako da nam je drago što ćemo je jesti još jedan dan :D. Kao i svaku drugu musaku, i ovu sam spremila u zemljanom đuveču jer je ukus nekako lepši :D. Musaka sa makaronama je malo drugačija od obične, ima interesantna izgled i još lepši ukus, tako da sam sigurna da ću je spremati opet :).
SASTOJCI :
1 praziluk,
2 šargarepe,
3oo gr mlevenog mesa,
4oo gr šampinjona,
2 veze zelja ili blitve ili 3oo gr spanaća,
4oo gr makarona,
2 jaja,
1 manja pavlaka (180o ml),
1 kašika aleve paprike,
1 kašičica origana,
začin po želji.
PRIPREMA :
Makarone skuvati, ocediti i ostaviti da se prohlade. Zelje očistiti i skuvati pa sitno iseckati. Izlupati jaja i pomešati ih sa pavlakom pa dodati makarone i sitno iseckano zelje. 


Priprema fila :
Praziluk iseckati i prodinstati ga na malo ulja sa malo vode oko 5 minuta. Dodati izrendanu šargarepu i dinstati još 5 minuta. Šampinjone iseckati i dinstati dok voda ne ispari. Dodati origano, alevu papriku i začin ili so po ukusu. Meso ubaciti na kraju i lepo ga varjačom isitniti i dinstati sve zajedno još par minuta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se malo fil malo ohladi. Na dno posude za pečenje staviti pola makarona sa zeljem. 
Preko rasporediti fil. Preko fila staviti ostatak makarona. Peći u zagrejanoj rerni na 2oo C dok se lepo ne zapeku i dok ne dobiju lepu boju (mi volimo hrskave makarone pa je zapečem malo duže).
Musaku sa makaronama poslužiti sa pavlakom i sa sezonskom salatom.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na MUSAKA OD ZELJA.


Нема коментара:

Постави коментар