среда, 23. јул 2014.

TORTA LEDENI BREG SA PLAZMOM

Plazma keks obožavam a torte sa plazmom posebno. Plazma tortama daje neku posebnu notu i zato su one mnogima omiljene. Ova torta nije teška za napraviti a njen ukus osvaja već na prvom zalogu i zato sam sigurna da kad je jednom probate stalno ćete je praviti :D. Za tortu ledeni breg postoji nekoliko recepata a ovo je jedna od varijanti :). Nadam se da ćete uživati u degustaciji ako se budete odličili da je pravite. 
 SASTOJCI :
3oo gr plazma keksa,
4oo ml mleka,
3oo ml slatke pavlake,
2 kesice pudinga od vanile,
8 kašika šećera,
4 kašike gustina,
1 vanilin šećer,
1oo gr margarina,
1 banana,
2 žumanca. 
I još :
2oo ml mleka za umakanje,
1 vanilin šećer.
Šlag i rendana bela čokolada za dekoraciju.
 PRIPREMA :
Pomešati slatku pavlaku i mleko, dodati vanilin šećer pa staviti na pari da se kuva.  Kada se mleko dobro zagreje dodati puding, prosejan gustin, šećer i žumanca. Mešati sve vreme da se ne bi napravile grudvice dok se ne zgusne. Kada je fil gotov ostaviti ga sa strane da se ohladi. Bananu sitno iseckati i mutiti je sa margarinom dok smesa ne postane penasta.
Ohlađen fil postepeno dodavati u margarin i mutiti na najvećoj brzini dok se sve lepo ne sjedini. U kalup za srneća leđa poređati prvi red plazma keksa koji je predhodno umakan u mlako mleko sa vinilin šećerom. Na dno ide keks po dužini  4x4 pa fil, zatim 3x4 pa fil, onda 2x4 pa fil i na kraju  se po dužini poređa 4 keksa  pa fil koji se lepo rasporedi. Tortu je najbolje ostaviti preko noći da odstoji a pre služenja je ukrasite šlagom i rendanom belom čokoladom. 
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na KREMASTA TORTA SA BANANAMA I KEKSOM.

Нема коментара:

Постави коментар