понедељак, 9. јун 2014.

SLANA TORTA OD POHOVANIH TIKVICA

Slane torte su odlično predjelo ali u letnjem periodu mogu biti i obrok posebno ako su od nekog povrća. Izdašne i bogate ukusima, ma prste da poližeš. Tikvice su sezonsko povrće i mogu se pripremati na razne načine a ja ih najviše volim kada su pohovane. Priznajem, ima posla oko pohovanja tj potrebno je malo više vremena da se ispže ali se na kraju trud isplati :D. Ova slana torta od tikvica osvežavajuća i zato je ja često spremam u letnjem periodu. Uostalom, pijačne tezge su pune ovog divnog povrća pa nije teško spremiti svašta od njih :).
SASTOJCI :
4 srednje tikvice,
2oo gr šunke,
2oo gr trapista,
2oo gr krem sira (ja sam koristila ABC sa ukusom šunke),

4oo ml kisele pavlake,
2 jaja za pohovanje,
15o gr brašna za pohovanje,
so po ukusu,
ulje za prženje. 
 PRIPREMA :
Tikvice oprati i oljuštiti pa ih uzdužno iseći na šnite. 
Jaja penasto umutiti i posoliti. U drugi tanjir spremiti brašno. Tikvice umakati u jaja pa u brašno. 
U dubljoj šerpi zagrejati ulje pa spuštati tikvice i pržiti ih po par minuta na srednjoj temperaturi dok ne dobiju lepu zlatnu boja sa obe strane. 
Na dno posude za slanu tortu poređati red tikvica, pola od mere. Preko pohovanih tikvica namazati krem sir koji je pomešan sa pavlakom. Ostaviti sa strane deo za premazivanje slane torte.
Preko fila od krem sira i pavlake ređati urolanu šunku. Preko šunke narendati na krupnije zupce trapist. Ostaviti malo sira sa strane za dekoraciju slane torte. 
Drugu polovinu pohovanih tikvica poređati preko sira. Premazati tortu ostatkom fila od pavlake i krem sira pa izrendati trapist preko. 
Slanu tortu od pohovanih tikvica staviti u frižider da se stegne i ohladi pa je iseći na kocke i služiti. 
 Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na SLANA TORTA MIMOZA SA KREKERIMA.


Нема коментара:

Постави коментар