понедељак, 30. јун 2014.

NAŠA ROĐENDANSKA TORTA~TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Danas nam je divan, divan dan, divan dan, dobro nije danas ali je bio juče :D. Tu oesmicu nam je pevalo odabrano društvo dok sam sekla ovu divnoću od torte koju sam spremila za moj i suprugov rođendan. S obzirom da je razlika samo dva dana uvek slavimo zajedno ili što bi se reklo o istom trošku :D. Juče je bio izuzetno topao dan pa sam rešila da napravim neku laganu tortu koja je prija posle ručka. Ručak tj slavlje smo organizovali u prirodi uz roštiljanje. To je super izbor kada je vreme lepo a imate i dečicu jer mogu da se igraju i budu na vazduhu ceo dan. Tortu smo morali da donesemo kasnije jer je u pitanju sladoled torta sa šumskim voćem, idealna za letnji period :D. Ova lagana torta sa šumskim voćem je pobrala sve pohvale i zaradila velike simpatije a najbolje od svega je što mogu i deca da je prave sa vama :D.
 SASTOJCI :
2 kesice sladoleda za mućenje od jagode ili šumskog voća,
4oo ml mleka,
2 kesice želatina,
8 kašika hladne vode,


35o gr šumskog voća (može zamrznuto),
2oo gr piškota,
2oo ml soka od borovnice za umakanje piškota,
šlag za dekoraciju. 
 PRIPEMA :
Mutiti sladoled sa mlekom oko 5 minuta. Za to vreme želatin potopiti u 8 kašika hladne vode i ostaviti da odstoji dok se sladoled muti. Na ringli otopiti želatin pa ubaciti u sladoled i dobro umutiti.
Piškote umakati u crveni sok i poređati na dno tacne koja je obložena kalupom za torte. Izručiti sladoled preko piškota pa ubaciti voćkice koje ne morate predhodno odmrzavati. Lagano izmešati da se voće rasporedi koliko toliko ravnomerno. 
Na vrhu poređati još jedan sloj piškota umakanih u sok. Ostaviti tortu u frižer da se stegne a pre služenja je možete ubaciti i u zamrzivač. Pre sečenja dekorišite šlagom i ako želite u šlag možete dodati i malo mlevenog keksa :D.
Prijatno! 


Evo i delića atmosfere sa rođendana :D 

 Kumići :)



 Krkalo se krkalo :D
 Odmor posle klope :D

I za kraj ŽIVELI! :)


Нема коментара:

Постави коментар