недеља, 18. мај 2014.

KREMASTI KOLAČ SA JAGODAMA

Koliko puta vam se desilo da vam se najave gosti a vi nemate ništa da im ponudite da prezalogaje? Meni se to retko dešava, moram priznati, ali kada se desi uvek mi na pamet padnu neki lagani brzi kremasti kolači. Još ako ima dovoljno vremena da se kolač ohladi i stegne, ako je potrebno, svi smo srećni i zadovoljni :D. Keks i puding su idealna kombinacija, što je najbolje jeftina, i još kada se doda neka voćka dobije se savršen kolač koji zadovoljava sve degustatore. Uglavnom sam puding mešala sa margarinom, iako nisam baš veliki fan margarina u kolačima, radi čvrstoće međum sada sam malo improvizovala i zadovoljna sam rezultatom. Jagode su trenutno aktualne i u ovom periodu ih rado koristim za pripremu kolača :).
SASTOJCI :
2 pudinga od vanile,
1 L mleka,
1 vanilin šećer,
8 kašika šećera,
2oo ml slatke pavlake,
1 krem fix,
25o gr petit beurre keksa,
3oo gr jagoda,
1oo ml bistrog crvenog soka za umakanje keksa.
 PRIPREMA :
Izdvojiti malo mleka za puding a ostatak staviti da se kuva. Puding pomešati sa mlekom, vanilin šećerom i 8 kašika šećera pa ga skuvati po standardnoj proceduri (uputstvo na kesici).
Ostaviti puding da se prohladi. Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa krem fixom pa pomešati sa pudingom i mutiti dok se ne dobije lepa kremasta masa bez grudvica. 
Keks umakati u sok pa poređati jedan do drugog na dno posude u kojoj ćete praviti kolač. Preko keksa rasporediti fil. Jagode podeliti na pola i zabadati u fil jednu do druge. Prekriti fil još jednim slojem keksa umakanim u sok. 
 Staviti kolač sa jagodama u frižider na par sati da se ohladi pa seći na kocke i poslužiti dragim ljudima :).
Ako želiti možete ga dekorisati šlagom. 
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KAPRI KOLAČ SA PLAZMOM.

Нема коментара:

Постави коментар