понедељак, 21. април 2014.

ŠTAPIĆI SA BELIM VINOM

Obavezno predjelo i grickalice za društvo su ovi brzi i laki štapići. Njihov izgled je interesantan a ukus fin i hrskav. Pored kiflica ovi štapići su odlični uz meze :). Verovatno ste ih viđali po prodavnicama ali po meni ukus ne može da se uporedi sa domaćim. Nije ih teško napraviti a mogu da vam traju i nekoliko dana, verujte mi, nećete ih se zasititi :D  Super brze slane grickalice, štapići sa belim vinom jesu slana poslastica koju ćete bez puno  muke napraviti, uz malo utrošenog vremena i truda, a rezultat možete videti već prilikom prvog zalogaja vaših gostiju.
S obzirom da ih uvek pravim kada nam dolaze gosti uvek koristim ovu meru ali vi je možete duplo umanjiti :).
SASTOJCI :
1,2oo gr belog brašna,
4oo ml belog vina,
4oo ml ulja,
1 kašičica soli,
1 prašak za pecivo,
1 jaje,
5o gr maka,
5o gr susama. 

PRIPREMA :
Umesiti testo od brašna, vina, ulja, soli i praška za pecivo. Oklagijom razviti testo pa ga rasporediti na okrenut pleh od šporeta. Takođe oklagijom poravnati. Testo bi trebalo da bude nešto manje od 1cm debljine. Premazati umućenim jajetom pa gusto posuti nemlevenim makom. Polako prevrnuti tepsiju na sto tako da deo sa makom bude dole.
Premazati i drugu stranu jajetom pa posutim susamom. Seći štapiće oko 1,5 cm debljine i oko 1o cm dužine. Uvijati svaki štapić u spiralu sa obe strane u suprotnom pravcu. Poređati štapiće u podmazan pleh i peći ih u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆI KREKERI.

Нема коментара:

Постави коментар