среда, 9. април 2014.

KAPRI KOLAČ SA PLAZMOM

Definitvno, moji najomiljeniji kolači su oni koji se brzo i lako spremaju. Još ako su sa jagodama u stanju sam da ih jedem svaki dan :D. Jagode prosto mame sa pijačnih tezgi i bilo bi šteta da ih ne iskoristimo dok traju :). Ovog puta sam se opredelila za sočni kapri kolač za čiju vam pripremu treba bukvalno 15 minuta. Neodoljiva kombinacija jagode i čokolade će vas oduševiti :).
SASTOJCI :
3oo gr plazma keksa,
2oo ml mleka sa kakaom,
5oo ml slatke pavlake,
2 vanilin šećera,
1 kesica želatina,
1oo gr čokolade,
3oo gr jagoda.
PRIPREMA :
Hladnu slatku pavlaku umutiti čvrsto sa vanilinim šećerom. Želatin potopiti u 4 kašike vode i sačekati da nabubri. Čokoladu otopiti na tihoj vatri i ostaviti je da se malo prohladi. Kada je želatin nabrubrio rastopiti ga na ringli i ubaciti u vanglu sa slatkom pavlakom. Sjediniti sve mikserom pa ubaciti rastopljenu čokoladu i dalje mutiti.
Jagode iseći na četvrtine pa ubaciti u fil sa slatkom pavlakom. Plazma keks umakati u toplo mleko sa kakom i ređati u na dno tacne obložene kalupom. Preko plazme rasporediti fil sa jagodama. Preko fila ponovo poređato plazmu koju smo prethodno umakali u mleko. Kapri kolač ostaviti u frižider nekoliko sati da se stegne pa skinuti kalup i poslužiti :). Ako želite, kapri kolač možete dekorisati šlagom i tako ćete dobiti ukusnu letnju torticu :D.
Video uputstvo urađeno u saradnji sa Mogu ja to sama.

Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ROLAT SA JAGODAMA.


Нема коментара:

Постави коментар