среда, 23. април 2014.

FAŠIRANE ŠNICLE

Faširane šnicle su brz, ukusan i deci omiljen obrok. Na zadovoljstvo mojih ukućana često se nalazi na našoj trpezi. Mekane i sočne, ukusne i izdašne, faširane šnicle su jedno od onih jela koje su spremale i naše bake a koje će sigurno voleti i naši unuci :). Ovo je jedno od onih jela koje možete poslužiti i u svečanim prilikama ili kada se jednostavno uželite. U kombinaciji sa pireom od krompira su sjajan, omiljeni obrok :D
SASTOJCI :
5oo gr mlevenog mesa (po želji, svinjsko, juneće ili mešano),
2 kriške starog hleba,
2 jaja,
2 kuvana ispasirana krompira,
2 manje glavice crnog luka,
so,
biber,
 prezle po potrebi,
brašno za valjanje šnicli,
ulje za prženje.

PRIPREMA :
Hleb izmrvite i potopite u vodu ili mleko, tek toliko da se lepo natopi ali da ne bude previše. Ostavite da hleb upije tečnost. Luk sitno iseckati, krompir ispasirati i sve to ubaciti u smesu sa hlebom. Dodati meso, jaja, so, začine i umesiti testo. Ako je smesa retka tj ako se puno lepi za prste dodati malo prezli. Ako imate vremena ostavite da se smesa malo slegne.
Rukama oblikujte pljeskavice i sa obe strane valjajte u brašno. Pržite u dubokom ulju na srednjoj temperaturi da ne bi zagorele. Okrenite ih nekoliko puta u toku pečenja. Faširane šnicle vadite na salvetu da upije višak masnoće. Šnicle poslužite tople uz pire ili povrće a ukusne su i kad su hladne :).
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ŠNICLE U GURMANSKOM SOSU.


Нема коментара:

Постави коментар