среда, 5. март 2014.

PLETENICE SA KOBASICOM

Ove divne njamaste pletenice mogu biti doručak, užina za školu ili večera. Testo je kao za moje kiflice a kobasica u toku pečenja pusti saft pa unutra budu sočne a spolja hrskave :D. Lepe su na oko a isto tako i kad se ručkaju pa su omiljan obrok i deci i starijima :). Ne mogu da kažem da ih pravim često ali su uvek dobrošle na mojoj trpezi a najviše volimo da uživamo u njima kada se porodično okupimo za stolom. Možete ih jesti uz jogurt, pavlaku ili kečap, a možete i same jer su svakako ukusne :).
SASTOJCI :
500 gr brašna, 
1 jaje, 
sveži kvasac, 
100 ml ulja, 
300 ml mleka, 
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
250 gr čajne kobasice (ili bilo koje druge suhomesnate).
 PRIPREMA :
Sipati brašno u dublju posudu i ubaciti jedno jaje, izmrviti kvasac direktno u brašno, dodati ulje, so, šećer i mleko i umesiti. Staviti testo na toplo mesto da bi se diglo od 45 minuta do 1h. Izvaditi testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na loptice.
Od tri napraviti valjkove. Isplesti pletenicu pa u proreze staviti kriške kobasice. Ponoviti postupak sa ostatkom testa i kobasice. Pletenice staviti u podmazan pleh i ostaviti još 15~20 minuta da odstoje. Peći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 25~3o minuta.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PICA KIFLICE.

Нема коментара:

Постави коментар