субота, 15. март 2014.

MAFINI SA ČOKOLADOM

Mafini nam dolaze iz Amerike i poznati su po tome što se peku u posebnim kalupima. Mogu biti i slatki i slani a kod nas u kući se često pripremaju obe varijante. Kada mi dolaze gosti a nemam puno  vremena za pripremu neke poslastice mafini su uvek dobar izbor :). Spremaju se brzo i uvek su meki i vazdišasti a njihov ukus je fenomenalan pa zbog toga često pravim duplu dozu :D. Mafine vole i stari i mladi i iako je njihova priprema jednostavna mogu se poslužiti i u svečanoj varijanti sa dodatkom šlaga. Ako ih niste spremali do sad preporučujemo da probate.
SASTOJCI :
1oo gr margarina,
1oo gr šećera,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
2 jaja,
2oo gr brašna,
1oo ml mleka,
1oo gr čokolade,
kora rendane naradže.
PRIPREMA :
Mutiti margarin dodovajući šećer, vanilin šećer, jaja i koru naradže. Kad se sve lepo sjedini dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zatim sipati mleko postepeno da se dobije lepo testo koje ne treba da bude ne preterano gusto ni pretarano retko. Čokoladu iseckati pa umešati u testo (možete koristiti čokoladu za kuvanje ili mlečnu).
U kalupe za mafine staviti papirne korpice. Ako nemate korpice kalupe za mafine možete namazati magrarinom. Puniti ih pa staviti u zagrejanu rernu da se peku na 2oo C oko 3o minuta. 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na POSNI KAKO MAFINI.

Нема коментара:

Постави коментар