среда, 12. фебруар 2014.

MAFINI OD PIRE KROMPIRA SA SLANINICOM

Primetila sam da krompir mnogi od vas obožavaju kao i ja i zato ću rado podeliti sa vama još neke recepte koji su nas oduševili a koji su laki za pripremu :). Kada nam dosadi standarno pripremljen krompir ja ga spremam na malo drugačiji način i svaki put na stolu imamo različita jela sa istim sastojcima :D. Ovako pripremljen krompir možete servirati i u svečanim prilikama uz neko mesance ili kao predjelo, i hladan i topao, svakako je ukusan i lep na oko. Ako vam ostane pire krompira i njega možete iskoristiti i napraviti večeru ili prilopg uz ručak za sutra :).
 SASTOJCI :
4-5 većih krompira,
kocka margarina~oko 5o gr
3 jaja,
2oo gr mesnate slaninice,
15o gr kačkavlja,
1 manji praziluk,
so i začini po želji i ukusu
PRIPREMA :
Skuvajte krompir i ispasiratjte ga sa margarinom. Ako vam je ostao pire od ručka ne stavljajte margarin. Dodajte jaja i sitno seckan praziluk pa lepo izmiksajte. Iseckajte slaninicu na kockice i kačkavalj takođe pa ubacite u krompir.
Posolite i dodajte začine po želji pa punite margarinom namazane kalupe za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta dok mafini ne porumene i ne postanu hrskavi. Ostavite ih malo da se slegnu u kalupima pa ih pažljivo vadite. 
Prijatno!
20 do 25 minuta dok korpice malo ne porumene i ne postanu hrskave na površini.
Read more at http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/rucak-2/korpice-od-pire-krompira/#Kk1YUR2ayx9gOIq4.99

Нема коментара:

Постави коментар